HomeOver onsCasestudiesBlogPodcastYouTubeGratis sessie inplannen
October 11, 2022

Verandering

Het is moeilijk te bewerkstelligen. Veel moeilijker dan wordt voorgedaan. Werk het niet? Dan doe je toch even iets anders. Als het zo simpel was, had ik het al wel gedaan!

Vaak heeft iets ooit wel gewerkt. Vaak zelfs voor lange termijn. Je bent jarenlang gewend geraakt aan datgene en dan ineens veranderen kan verdomt lastig zijn.

Het duurde mij twee volledige jaren om te veranderen. Deze twee jaren waren een aanloop richting een interne bom die barsten. Vanaf 2016 tot 2018 was ik alleen maar hard aan het werk, bezig om al het werk op tijd af te krijgen. De workflow die ik voor mijzelf had gecreëerd was gigantisch. Ik zag geen uitweg.

Ondanks alle (goede) adviezen van vrienden en familie bleef ik doen wat ik al deed, met als gevolg dat ik kreeg wat ik altijd al kreeg.

Eind 2018 barste de bom toen mijn lichaam niet meer wilde, ik mentaal volledig op was en met moeite een weekendje weg kon.

Dit dieptepunt was de spreekwoordelijke bom die barste. Het was tijd voor verandering.

De vraag: moet de bom altijd barsten voordat we kunnen veranderen?

Tegenwoordig heb ik geen moeite meer met verandering, sterker nog ik omarm het. Hoe? Neem 100% verantwoordelijk voor de situatie en speel geen slachtoffer van de omstandigheden.

Op het moment dat jij eigenaarschap pakt van jouw omstandigheden vallen de puzzelstukjes vanzelf op zijn plaats.

Gerelateerde blogs