HomeOver onsCasestudiesBlogPodcastYouTubeGratis sessie inplannen
March 22, 2022

Snelle manieren om je cashflow te verbeteren (deel 2)

Krap bij kas? Hier 3 hele snelle en concrete acties die je vandaag nog kunt uitvoeren:

1. Debiteuren en crediteuren Krijg je nog geld van klanten (debiteuren)? Stuur de klanten dan een persoonlijk bericht. Dit werkt veel beter dan een herinnering. Ook als de betalingstermijn nog niet is verlopen kun je vragen of de factuur voldaan kan worden. Zeker als je even aangeeft dat de liquiditeit deze week even niet lekker uitkomt. Moet je leveranciers (crediteuren) nog betalen? Neem contact op met de leverancier(s), leg uit dat je even krap zit en vraag extra tijd om de betaling te voldoen. Zoveel tijd als je nodig hebt. Je zult ervaren dat bijna iedereen met je meedenkt.

2. Kosten schrappen Een andere manier om je cashflow te verbeteren is door het schrappen van kosten. Bekijk alle abonnementen en vaste kosten. Vraag jezelf kritisch af wat niet meer relevant is. Bedenk hierbij dat het abonnement van € 15,- per maand op jaarbasis € 180,- is. In mijn 1-op-1 coaching met klanten werd soms in 2 uur € 3.000 op jaarbasis aan kosten geschrapt. Snel verdiend.

3. Verkoop van oude voorraad Tot slot, en indien van toepassing, is een andere actie om snel wat extra cash te generen het verkopen van oude voorraad. Oude voorraad is letterlijk geld dat stilligt. Men wil deze vaak niet verkopen om maar geen verlies te hoeven nemen. Het begin is om dit niet als verlies te zien, maar als geld dat aan de gang wil voor jou. Neem daarom actie, bekijk de oude voorraad, zet het te koop (of verkoop het aan een opkoper) en gebruik de vrijkomende cash om het te kort op te lossen of door te investeren.

Gerelateerde blogs