HomeOver onsCasestudiesBlogPodcastYouTubeGratis sessie inplannen
March 22, 2022

Is jouw ondernemingkwetsbaar?

Veel bedrijven zijn afhankelijk van één verkoopkanaal (= inkomstenstroom). In sommige gevallen is dit een absolute kracht, maar in sommige gevallen maakt dit de onderneming kwetsbaar. Als iets gebeurt met het verkoopkanaal, denk aan Corona, ben je direct klaar. Gedurende Corona waren een hoop bedrijven die van volledig offline ineens online moesten gaan. Dit moest in een hele korte tijd gedaan worden. Zonde! Dat was niet nodig geweest als ze zo lang hadden gewacht. Maak daarom de keuze om deze situatie te vermijden.  

Hoe? 

De eerste stap is identificeren waar de omzet (klanten)vandaan komt. Veel ondernemers weten dit niet precies… Pak de cijfers van afgelopen jaren, doe ten minste een poging hiertoe, en begin met analyseren. Wat zie je? Waar kwamen de vandaag? Lukt dit niet? Begin dan met huidige te klanten te vragen hoe ze gevonden hebben. Hou dit bij en na een tijdje heb je een schat aan informatie.  

De tweede stap is nadenken hoe je doelgroep opeen andere manier te bereiken. Onderzoek wat de doelgroep leest, welke evenementen ze bezoeken, waar ze wonen, welke platforms ze gebruiken, etc.  

Het kan moeilijk zijn een nieuw verkoopkanaal op te zetten, maar in de lange termijn zal het zichzelf uitbetalen en je onderneming krachtig maken.  

Zoek je nog inspiratie?

Hier wat voorbeelden: 

Retail

-         Webshop

-         Winkel(s)

-         Business to business

Webshop

-         SEO

-         SEA

-         Social media

 

Consultancy

-         Organisch social media

-         Netwerkevenementen

-         Aanbevelingen

Gerelateerde blogs