HomeE-LearningPodcastContactGratis sessie inplannen

BV-structuur

Een rechtspersoon zoals BV of NV kan juridisch en grote belastingtechnische voordelen bieden. Wij zijn er om jou te helpen berekenen wat het voordeligste is en hoe over te gaan naar een BV-structuur.

Waarom?.

De besloten of naamloze vennootschap (rechtspersoon) kan juridische en fiscale voordelen bieden ten opzichte van een eenmanszaak of vennootschap onder firma (VOF).

Juridisch Het hebben van een rechtspersoon biedt juridische bescherming tegen persoonlijke aansprakelijkheid. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de eenmanszaak en VOF.

Fiscaal De meest voorkomende reden voor een overgang naar rechtspersoon is belastingtechnisch. Vanaf € 100.000 winst per jaar is het namelijk voordeliger om de bedrijfsvoering in een rechtspersoon onder te brengen.

Bovengenoemde voordelen worden behaald door gebruik te maken van een BV-structuur in vorm van een holding met werkmaatschappij.

Advies en begeleiding.

Op basis van jouw persoonlijke situatie kunnen wij berekenen of het voordeliger is om naar een BV-structuur over te stappen en of er andere voordelen mee te behalen zijn.

Het zonder kennis overgaan naar een BV-structuur kan risico's introduceren. Daar jij als ondernemer verantwoordelijkheid draagt vinden wij het extreem belangrijk dat het helder is waarom het wordt gedaan en wat de verplichtingen zijn. Hier besteden we ruim de tijd aan.

De overgang naar een BV-structuur kan op meerdere manieren. Het is per situatie afhankelijk wat de beste manier is.

Mocht je al een BV-structuur hebben, maar twijfel je hierover? Wij bekijken jouw huidige structuur kritisch en kunnen herstructureren indien mogelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden?.

Ben je een ondernemer en verdien je meer dan € 100.000 per jaar plan dan een afspraak via de kalender hieronder en we zullen samen in Zoom-gesprek bekijken of de BV-structuur iets voor jou kan zijn. Mocht je nog vragen hebben: info@moneymasters.nl